Men det var värst vad det händer saker med Bränning. Det var ju ett tag sedan som texten till boken blev klar (den kan du ladda ner härifrån om du vill). Sedan hände inte mycket, förrän den totala revolutionen när vi lade ut allt material på denna site under Creative Commons-licens (kolla gärna in www.creativecommons.se). Så ladda ner och sprid så mycket du vill!

Men den senaste tiden har varit alldeles galen. För ett par veckor sedan fick jag för mig att bränna en CD med den senaste musiken, men den blev gammal direkt. Jag gjorde en ny, som också blev gammal direkt. Just nu blir låtarna klara i demoformat på löpande band. Om inte helt färdiga, så i en klass man kan tillåta sig att sprida. Men på denna site kan vi bara lägga ut word- och pdf-filer. Därför klär vi ut våra mp3-filer till pdf och hoppas på det bästa. Med tanke på det skaffade vi oss www.myspace.com/piratpensionat. Där går det nästan inte att undvika att få höra några av låtarna.

Låtarna, karaktärerna och handlingen har grott under ett tag, så vi vill ofta göra en bättre version av en låt. Oftast är musiken texten min men muskin och produktionen är Anders. Sedan ändrar jag klåfingrigt i den gamla texten. Just nu arbetar vi så att ajg typiskt lånar Anders gamla backupfil av en låt – ingen slump att vi har identiska portastudior att jobba på. Jag lägger på en leadsång och en kompgitarr om det skulle behövas – – och programmerar trummorna. Någon specialeffekt läggs till, även om Anders oftast gör det bättre. Särskilt nöjd är jag med publiken på Gippande Gösen, och Anders avslutande åska i titellåten. Det är så larvigt roligt att det hänt fyra gånger de senaste två veckorna. Allra helst träffas både Anders, jag och Jörgen och gör en producerad livespelning (som på Piraternas sista minut och Sökarvisa), men hur ofta har lyckas man med det?

Musikalen har fått vila några veckor. Jag har kommit så långt att dramaturgin är klar; alla ändringar i handling och karaktärer är gjorda för att det skall gå att sätta upp Bränning, och hälften av replikerna är skrivna som första draft. Det är snart dags att ge sig på det igen. “Nära till salt – historien om Båtsman Brännings Piratpensionat”. Vi får väl se vad den får heta. Inläsning av boken lurar också i vassen, särskilt nu när det bara är fyra låtar kvar att göra färdiga demoversioner på. Tre, egentligen, men det finns ju två finaler.