Liten glädjedans – det första musikalmanuset är klart att möta en teatergrupp (som kan göra det klart att möta en publik). Manuset finns i en första version så att det går att stryka och ändra så att det fungerar för just din grupp. Längre vill vi inte jobba innan vi vet mer om vilka förutsättningar vi har. Filar på den gör jag säkert ändå framöver.

För att få en intressant intrig, lagom lång och som fungerar på en enkel scen gjorde jag en hel del strykningar, ändringar och nyskrivningar jämfört med boken. Vissa scener är borta, ett par är nya, många saker är flyttade. Bång och Fänriken finns inte kvar, men Greven är en Grevinna och Krabba är roligare. En och annan morotskaramell finns det att läsa. Tyckte du om boken? Då tror jag att du kommer att tycka om manuset till Båtsman Brännings Piratpensionat – Musikalen.