Båtsman Bränning har sett dagens ljus. Kolla in Philip på youtube när han levandegör honom för allra första gången! Skoj, intensivt, fullt av folk, spännande, glädje. Här är några bilder från kvällens urpremiär av minimusikalen Nära till Salt. Klicka på länken för allt material, inklusive några filmklipp från premiären. Bara att ladda ner låtar som mp3, texter eller varför inte hela manuset med ackord till låtarna?
David och Sissela och en av de två körerna. Minns du den där sången piraterna brukade sjunga? “Hur snabbt du än seglar, är jag snabbare än du.”

“Det är lätt att sälja guld till pirater, visste ni det? Speciellt till den här. Grevinnan Drakensjöö. Bredvid mig blir andra pirater lita larviga. Låt mig berätta.” Det gör hon i detta klipp.
David, Sissela och Båtsman Bränning – vars letande efter diamanten kan ses i detta lilla goa klipp och hans sång ser du lite av i detta klipp.
“Jag är Konrad Krabba, polis i denna stan. Det kan verka som min hjälm är tung, men jag är van. Du som stulit en häst eller sagt du är präst, du som är som folk är mest, kom till Konrad Krabba, slå dig ner i min arrest.” Hela sången ser du i detta klipp.“Båtsman Brännings pensionat har inga rum till en pirat. Du skrämmer inte oss.”

På fredag har ungarna nästa föreställning, denna gång för andra klasser på Lindåsskolan. Du som såg eller deltog i föreställningen, har du någon kommentar? Välkommen att skriva en här.

Boken rockar.