Vi hann knappt få rekvisita och scenografi av scenen efter urpremiären av Nära till Salt (se inläggen nedan) innan vi bestämde oss för att göra en ny minimusikal till nästa år. Alla verkade så glada att det känns som det är läge att testa. Såååå, låt se nu – en klassisk sättning med samma tidlöshet i konflikten. Istället för gott mot ont tänkte jag denna gång att vi kunde betrakta hur två olika synsätt på världen möts. Nybyggare och indianer kanske? De har helt olika syn på skogen – en vill ta bort den för att kunna odla, en vill ha kvar den för att skapa sitt levebröd. OK, så skogen får det bli.
Arbetsnamnet på den nya minimusikalen är Vitterväder (vilket

betyder sol och regn på samma gång). Sedan tidigare har vi en alldeles utmärkt sång på lager. Stigfinnarsång är en perfekt upptempo-låt som nybyggarnas sång, eftersom den beskriver människor som är vilse på en stig som bara leder bortåt. Klicka här för en mp3 av Anders goa inspelning. Text och ackord nedan.

Nu jobbar vi med intrig, karaktärer och med indianernas sång, som har arbetsnamnet Skogssystrar. Sedan får vi se om upplägget har substans så att det blir en ny minimusikal av det. Skulle faktiskt tro det.