Den här hemsidan har blivit både en blogg om att skriva och sprida fri kultur, ur perspektivet från mig som skriver. Sidan har därför också blivit en plats att göra betraktelser över det jag skriver, och skrivit. Det har ju blivit en del genom åren. Jag tänkte därför ta mig en tur längs Minnenas Allé och se vad som ligger i gömmorna, lägga upp det här – en grej i taget – och göra en kort betraktelse över det som står där.

Förr en handfull år sedan skrev jag en pjäs på Euripides Medea. Minns ni Medea? Hon som mördade sina barn som hämnd på grund av obesvarad kärlek? Henne har vi normalt en viss förståelse för. Så OK. Vi vänder på situationen. Hur långt sträcker sig vår förståelse om mördaren är en man? Min titel på den betraktelsen blev En spegel mot Medea, för att illustrera både speglingen mot vårt eget samhälle och min egen nyfikenhet vad som händer om man vänder på Medea.