Högre är klar. Färdig. Den är till och med korrekturläst, typ. Och så har vi beta-testat Vulkans publiceringsverktyg: Högre på Vulkan. Temat blev i vanlig ordning rätt oväntat – inte alls det jag hade förväntat mig. Det blir å andra sidan alltid det jag skriver. Historier som vill bli berättade skriver sig själva. Då skall man som författare inte lägga sig i, utan bara hänga med. Försöker man styra blir de bara irriterade och stingsliga.

Ett foto. Ett berg. En gåta. En kvinna och hennes omöjliga dröm.

Nej,
jag vet faktiskt inte vad boken till slut kom att handla om. Det är nog
upp till dig som läsare att berätta för mig. Jag har fått sådana läsarreaktioner ibland – en gång fick jag faktiskt höra “Jag gillade din
liknelse med Jesus på korset” – och de är alltid lika överraskande. Det enda jag är säker på är att det finns en tematik om att följa sin dröm, vart den är leder. Om att följa den trots att den leder längre än man vågar. Djupare. Svårare. Högre.


Det inledande fotot på Mount Everest publiceras av nasontravels på Flickr under CC BY 2.0. http://www.flickr.com/photos/81365633@N08/7449596832/

Senaste revidering av tyrckfel 2018-03-18, uppdatering med Vulkan 2018-03-31.