Jag behöver er hjälp! Det nya projektet efter Piratpensionatet kommer att heta Sotarskolan. Det är en vuxenbok, utan musik – jag förväntar mig att den skall ta en ton av absurditet, surrealism och humor. Som vanligt något om kampen mellan det onda och det goda. Det utspelas i Göteborg, i nutid och protagonisten är lärare eller forskare, som får erbjudandet att bli rektor för den minsta och mest oansenliga av hantverksskolorna – Sotarskolan, som visar sig vara en täckmantel för … något jag skall berätta senare.

Ännu har jag inte ens ett namn på min protagonist, så det finns lite tänkande att göra. Så fort jag satt namn på karaktärer och miljöer och gett dem saker att göra berättar jag det här. Senast jag saknade ett namn kom Lena på Konrad Krabba, komplett med pickelhuva och allt. Konrad är svårslagen som karaktär, minst sagt. Men kanske har du ett namn på lager? Ge mig ett tips! Vad heter forskaren i Sotarskolan?